izproti nervu sistēmu

WE GET TO CHOOSE WHAT GETS STORED IN OUR BODY!

 

Visi dzīvie organismi regulē jeb procesē enerģiju, lai eksistētu. Regulācija ir termins ko izmanto, lai paskaidrotu kā nervu sistēma tiek galā ar stresu, emocijām un kādā veidā tā pārvalda mūsu enerģiju. Veselīga nervu sistēma spēj veiksmīgi pārvaldīt mūsu enerģiju un svārstīties jeb mainīt savus stāvokļus piemēroti situācijai.

 

Regulēta nervu sistēma nenozīmē, ka visu laiku tu esi mierīgs!

 

Regulācija jeb regulēta NS nozīmē, ka tev ir izvēles iespēja kā reaģēt konkrētā situācijā. Tu to vai ieslēgt uz vislielāko jaudu – būt produktīvs, aktīvs, paveikt darbus, vadīt projektus, bīdīt biznesu utt., bet tu arī zini kad to samazināt un iedot laiku sev atpūtai, mieram, relaksācijai.

DISREGULĀCIJA – cilvēkam nav spēja atbrīvoties no enerģijas funkcionējošā veidā, jeb tādā kas kalpotu. Cilvēkam ir grūti palaist situācijas vai pieredzes un viegli ieslīgst stimulācijā vai letarģijā, kas noved pie lēkāšanas no dziļas depresijas uz trauksmainību.  

Nobody is broken, most of us are just stuck. My job is to create space for you to access whatever you nee to become unstuck

 

KO-REGULĀCIJA – veids kurā personas nervu sistēma mijiedarbojas ar citas personas autonomo nervu sistēmu, lai savstarpēji atrastu balansu un izlīdzinātu viens otru. Tava nervu sistēma uzņem pilnīgi visu kas notiek tev apkārt. Zini veco labo teicienu – kādi cilvēki tev apkārt, tads esi tu! Tas nav nekāds spirituālais wowo prikols, tā ir pavisam vienkārša zinātne.  Šim ir vistiešākais sakars ar mūsu nervu sistēmu un tās darbību, jo mūsu NS konstanti kā tāds wifi tīkls meklē ar ko savienoties - uzsūc visu kas tai ir apkārt, ik vienu situāciju, ik vienu cilvēku. Šis ir iemesls, kāpēc empātiskie cilvēki, ļoti ātri nogurst lielos pūļos, jo mēs ļoti izjūtam ikviena cilvēka enerģiju un emocijas uz sevi.

Mēs iemācamies kā ko-regulēties vispirms. Kāpēc mazuļus uzliek uz mammas tiem piedzimstot? Lai tie sajustu mammas mieru – tas viņu NS ir kā signāls, kas signalizē, ka ir miers un ir droši, tad arī viņi sāk justies droši. Mēs kā mazi bērni visu laiku skatamies no apkārtējiem kā tie reaģē situācijās un tad pieņem lēmumu vai raudāt vai bēgt vai baidīties utml.

Arī sabiedrībā mēs viens ar otru savienojamies caur šo ko-regulāciju, bet diemžēl mūsdienu pasaulē visbiežāk tas ir caur negatīvām un depresīvām lietām – tu redzēji kas notiek ziņās, tu dzirdēji ko viņi teica, utt. Šo ir Tīīīk svarīgi saprast, jo īpaši vecākiem, jo caur mūsu NS, tas ir veids kā mēs nododam visus negatīvos uzvedības paternus no paaudzes paaudzē.

 

ELPA IR NR1 VEIDS KĀ EFEKTĪVI REGULĒT MŪSU NERVU SISTĒMU.

 

Previous
Previous

TIEŠĀ & NETIEŠĀ ATMIŅA

Next
Next

KĀ DZĪVNIEKI ATBRĪVOJAS NO EMOCIJĀM?