HEALING = RECONNECTING


Mums ir jāsāk meklēt veidi kā savienoties atpakaļ ar sevi, kā nonākt pie sevis, kā sadzirdēt sevi SKAIDRĀK. Tad, kad mēs esam pilnīgā saiknē ar sevi, tikai tad mēs varam sākt veidot saikni ar savu ģimeni, savu draugu loku, savu kopienu un sabiedrību, vidi, dabu un pasauli.

Dziedināšanos varētu arī saukt par ATCERĒŠANOS.

Visus pazudušos un izirušos pavedienus sākt aust kopā atceroties, kas mēs īsti katrs esam savā autentiskajā būtībā.  

Nervu sistēma ir tā, kas funkcionē kā tas dzijas pavediens. Viņa ir tā, kas satur visu mūsu skeletu un muskuļus kopā. Līdz ar to ja tev ķermenī kaut kur ir jūtamas FIZISKAS sāpes, tu nevari uz ķermeni skatīties tikai kā uz gaļas kluci. Tev ir jāsāk sev uzdot jautājumi – kas ir šī sāpe, kāpēc man jau hroniski sāp mugura, vai labā gūža vai kreisā lāpstiņa. Kāda emocija tur ir iestrēgusi, pie kā es turos?

Tikai tad, kad tu šo sāc apzināties, ka tas viss ir tik ļoti savstarpēji saistīts. Kad tu PATIESI, apzinies šo emociju, ne jau ar prātu, bet ar ķermeni, tad šo enerģiju var sākt kustināt un arī atbrīvot. Tai atbrīvojoties, pāries arī fiziskās sāpes.

Tāpēc, arī es tik daudz runāju par STRESU, hronisku, ilgstošu stresu. Arī tas nogulsnējas mūsos, kaut kur, radot FIZISKU sāpi.


Kāpēc elpošanas sesijas šim spēj palīdzēt?

Bieži mēs nespējam šo emociju NEMAZ apzināties, mēs nezinām, kas ir tas kas šo sajūtu rada, kāpēc ir šī sāpe. Sākot elpot, mēs pārejam no gamma smadzeņu viļņiem uz teta vai delta tādā veidā, ļaujot sev piekļūt pie tām zemapziņas daļām, kas to zina un atceras. Šīs prakses laikā visbiežāk mēs arī šīs emocijas spējam izjust un spējam apzināties sakni šai emocijai un to arī atlaist, veicot nervu sistēmas restartu un atbrīvojot šo emociju no sava ķermeņa.

 

Tev ir bijusi pieredze, ka aizejot uz masāžu tu sajūti kaut kādus punktus, kur tavs ķermenis ir tik ļoti savilkts un saspringts, pat sāpīgs, bet ikdienā dzīvojot tu to nemaz nejuti? Šādi punkti mums katram ir daudz, par kuriem mēs ar savu prātu nemaz nenojaušam līdz kāds mums viņus ‘trigero’jeb stimulē –caur emocijām vai fizisku pieskārienu. Iedomājies, ka katra šī sāpe jeb saspringums ķermenī patērē tev enerģiju.

Tavs ķermenis burtiski SASPRINGST – darbības vārds, kaut arī tu to neapzinies, bet tavs ķermenis strādā, lai noturētu šo emociju, kas rezultējas enerģijas patēriņā, tā vietā lai šo enerģiju novirzītu kaut kam citam.

 

Vienkāršs veids, kā sākt saprast kāpēc mums fiziski kaut kas sāp, ir atrast laiku vismaz 10min ik dienu, pasēdēt un aizvērt acis un sev pajautāt, pajautāt ķermenim – ko es nelaižu no šīs vietas vaļā? Ko es šeit turu? Un virzīt visu savu fokusu, apzinātību uz šo vietu. Sēdi, elpo dziļi un vēro. Varbūt ar vienu reizi nepietiks lai saprastu, bet dod savam ķermenim laiku, līdz tas sāks ar tevi komunicēt. Var pieslēgt arī tappingu jeb klapēšanas tehnikas, lai enerģiju tur iekustinātu.

Previous
Previous

KĀ DZĪVNIEKI ATBRĪVOJAS NO EMOCIJĀM?

Next
Next

ko nozīmē vārds somatika?